Hogyan indítok el egy full automata online weboldalt 30 nap alatt, ami passzív bevételt termel nekem?

Először is egy kis rövid áttekintő, hogy mi is ez, mit fogok csinálni, ki vagyok, miért vágok bele?

Üdv. A nevem Gál Péter. Több online vállalkozást is felépítettem már mint pl.: a Galocaffe Reklámügynökség az elmúlt évek során. 20 éves korom óta vagyok vállalkozókisebb-nagyobb mellék vágányokkal – de az alap koncepció már több mint 7 éve azonos:

Online vállalkozást építeni, ami pénzt termel. 

Az egyik nagy kihívásom most, amiről itt folyamatosan beszámolok a WkMastery-ben, hogy hogyan építek fel egy online Sales House-t. Dolgoztam nemrég a Ringier Axel Springernél és ott találkoztam ezzel a fogalommal először. A digitális tartalomkészítésnél nagyon bevett szokás az, hogy a publisher (a tartalom előállító) csak azzal foglalkozik, amihez ért, azaz a tartalmat állítja elő. A tartalmak monetizálását, tehát azt, hogy ebből a tartalomból hogyan lesz pénz, azt pedig kiadja egy külsős erre szakosodott cégnek, egy úgynevezett Sales House-nak. Ennek a vállalkozásnak kizárólag az a szerepe, hogy a tartalom előállító hirdetési felületeit értékesítse. 

A Ringier Axel Springernél pont az volt a feladatom, hogy koordináljam egy ilyen külsős Sales House beépülését a szervezetbe és a segítem, hogy minél több pénzt termeljen. 
Szinte végig azon gondolkodtam, hogy ez mennyire jó és mennyire kár, hogy csak most találkozom ezzel. Rengeteg olyan KKV van, aki a szakmájában nagyon jó, viszont az értékesítéshez nem ért. Nem azért mert buta, vagy nem tanul, vagy nem tesz meg mindent a sikerért egyszerűen csak ez egy más terület. Meg hát az idő…. idő… időő :)) gondolom nem kell bemutatni. 

Így hát úgy döntöttem, hogy belevágok, elkezdem létrehozni a saját KKV-kre szakosodott online Sales House-omat, amit végig publikálni fogok itt a WkMastery-n.

Az első ilyen vállalkozás, akinek segíteni fogok egy pár fős videós csapat. Ők vették fel a WkMastery oktató anyagait meg az Ingyenes képzéseket is. Brutál jó minőségű videókat készítenek, több mint 20 éve ezzel foglalkoznak. Drónokkal rendelkeznek és egy olyan úgynevezett Black Box technológiával, amivel kb az országban 4-5 cég rendelkezik. 
Viszont ettől függetlenül nem úszkálnak a pénzben.

Üzletileg nagyon nagy lehetőséget látok abban, hogy digitálisan kevésbé képzett szakembereket segítek még több munkához és ezáltal még több bevételhez jutni. 

Oké… hogyan lesz ebből passzív pénz? 

A passzív pénz fogalma nem teljesen tiszta egyébként a köztudatban, meg úgy általában sem szerintem 🙂 Erről egyébként nem régen olvastam egy nagyon jó cikket Papp Gábor blogján
Nem is akarom ezt most részletesebben kifejteni, akit érdekel olvassa el a cikket. 

A passzív pénz számomra azt jelenti, hogy a kezdeti energia és erőforrás befektetés után egy teljesen automatizált rendszer segítségével tudom kvázi nyomtatni a pénzt. A rendszert utána már csak felügyelni és karbantartani kell. 

Mi kell ehhez a passzív pénzt termelő rendszerhez? 

1, Az első lépés egy online felület – jelenleg esetben egy weboldal.

Először is nyilván kell egy online felület. Ez egy weboldal lesz jelenleg, amit én fogok saját magam összerakni. A WordPress és szerintem egyébként a legjobb sablon szerkesztő program, az Elementor segítségével ezt néhány nap alatt meg tudom tenni. Ezt a teljes folyamatot, hogy milyen elvek mentén rakom össze a honlapot, mire figyelek oda, milyen eszközöket használok stb… ezt végig publikálni fogom a WkMastery-n.

2, A második lépés egy automata rendszer. 

Ez már egy picit szofisztikáltabb. Ehhez tudni kell, hogy a vásárlók hogyan vásárolnak. Mennyi idő körülbelül egy vásárlási döntés meghozása, hogyan keresnek a termékre vagy a szolgáltatásra, tehát itt univerzális megoldás nincs. Én videókat azon belül is főleg reklámfilmeket, céges bemutatkozó anyagokat, oktató anyagokat, dokumentum filmeket stb… fogunk gyártani. Ez egy egyedi szolgáltatás nem úgy működik a vásárlás mint hogy bemész a boltba és veszel egy rágót.

De!!!

Ez nem jelenti azt, hogy ezt nem lehet automatizálni. Ehhez szerintem az egyik legjobb e-mail küldő és automatizáló szoftvert fogom használni ez pedig szerintem az ActiveCampaign – a WordPressel egyébként van integrációja szóval még csak fejleszteni sem kell.

3, A harmadik lépés hogy kell egy kis kakaó a gépezetbe. 

Ha már fel van építve egy online rendszer, egy automata gépezet, akkor utána már csak az következik, hogy látogatókat kell irányítani ebbe a gépezetbe. Itt nyilván arra kell figyelni, hogy célzott hirdetéseket adjunk fel, szóval bármennyire is jó lenne nem érdemes a Blikken hirdetni 🙂
Ehhez van két nagyon profi rendszer, ez pedig nem más mint a Facebook és az Adwords rendszere. Nyilván itt is szükséges majd folyamatokat deklarálni és az alapján felépíteni pl.: első látogatás után remarketing, ha rákattintott valamire akkor más hirdetés stb… de ennek a folyamatát is be fogom mutatni itt

Szóval a harmadik lépés, hogy forgalmat irányítunk a rendszerünkbe.

4, A negyedik lépés pedig a folyamatos elemzés, optimalizálás, javítgatás.

Ha pedig készen vagyunk, akkor az első eredmények után megkezdődik a folyamat egyik leghosszabb része, amit nem lehet (nem érdemes) megspórolni ez pedig a folyamatos javítgatás, optimalizálás. Biztosan ismered azt, hogy egy weboldal vagy egy teljesen automata online rendszer kvázi sosincs kész…. ez igaz lesz erre a rendszerre is.

Ne hidd azt, hogy ennyivel megúszod! Jönnek a hardcore elemek! 🙂 

Eddig mondhatod azt, hogy aha… ez jó… de ezt mondják már tíz éve a felkent szakértők ugyan miben más ez az egész? 

Semmiben, mindössze annyiban, hogy én ezt meg is valósítom ráadásul úgy, hogy te végig nézheted. 

  • Végig nézheted azt, hogy hogyan állítok be egy full automata e-mail kampányt az alapján, hogy a látogató milyen dolgokra kattint.
  • Végig nézheted, hogyan építek be az oldalba egy chatbotot vagy egy online chat felületet aminek a segítségével tudom terelgetni a látogatót
  • Végig nézheted, hogy hogyan állítom be a Facebook hirdetéseket, milyen célzással, milyen kreatívval, milyen költségkerettel
  • Végig nézheted, hogyan fogom a remarketinget elkészíteni, mi alapján állítom be a remarketinget
  • Végig nézheted, hogy mennyit költök és cserébe mennyi bevétel érkezik
  • Végig nézheted, hogy hogyan optimalizálom az egész rendszert és hogyan érek el egyre jobb bevételt.

Egy transzparens referencia rendszert, kapsz, ami ha tetszik, akkor bármikor lemásolhatod. 
Mit szólsz? Belevágjunk? 

Ha tetszik, az ötlet, akkor semmi más dolgod nincs mint, hogy ezen az űrlapon iratkozz fel! 
E-mailben fogom neked küldeni azt, hogy éppen hogyan haladtam. Lesz, ami videó formában készül el, lesz, ami szöveges tartalom lesz, de egy dologra számíthatsz: 

Teljes transzparencia, az összes nehézséget megosztom, az összes kérdést, ami felmerül a rendszer elkészítése közben. Ha benne vagy, csatlakozz! 

Csatlakozz Te is! Követsd, hogyan építek fel egy full automata online rendszert 30 nap alatt!

Csak annyit kell tenned, hogy kitöltöd ezt az űrlapot és az első anyagot már küldöm is! 

 Adataid biztonságban vannak

Ha kérdésed van, tedd fel! Ne fogd vissza magadat, mi is ebből tanulunk 🙂

A VIP anyagokért iratkozz fel a lent található űrlapon!

Csak annyit kell tenned, hogy kitöltöd ezt az űrlapot és az első anyagot már küldöm is! 

 Adataid biztonságban vannak

VÉGEZD EL AZ INGYENES WEBÁRUHÁZ KURZUSAINKAT!