2, Lecke - Tervezzük meg, hogyan fog passzív bevételt hozni egy automata weboldal

Mielőtt egyetlen egy kapavágásba is bele kezdenénk az első lépés, hogy készítsünk egy térképet, ami majd mutatja az utat, amikor a részletekben elvesznénk 🙂 Találkoztam már ezzel a problémával a Galocaffe-ban, amikor 4-5 fejlesztővel kellett együtt dolgozni.

Akkor jönnek elő az igazi problémák – főleg egy komplex rendszer fejlesztése esetében – amikor dolgozol vele. Biztos vagyok benne, hogy a ZoomZen filmstúdió weboldalának a fejlesztése közben is elő fognak jönni olyan dolgok, amire nem gondoltam, de rutinos róka vagyok, ezért előre gondolkodok és építek magamnak egy kikövezett utat, hogy amikor elvesznék a részletekben, akkor is tudjam, hogy merre van az előre. 

Oké.. mi ez a térkép? Hogyan csináljam és főleg mennyi időt szánjak rá?

A legegyszerűbb megoldás, ha veszel egy tiszta lapot és elkezded tervezni. Én digitálisan szeretek tervezni, mert óvjuk a fákat meg egyébként is lassan ott tartok, hogy gyorsabb bármit megcsinálni digitálisan mint kézzel leírni. 

Nézzük a digitális verziót. Amire nekünk szükségünk van az egy FlowChart. Egy folyamat ábra. Erre körülbelül 100millió ingyenes szoftver létezik szóval nem kell félni egy forintot sem fogunk beruházni erre. 

Amit én szoktam használni az a Visual-Paradigm online változata, amit itt érsz el: https://online.visual-paradigm.com/

Fontos!! Ha nem tudod megtervezni a folyamatodat maximum 15 perc alatt, akkor az a folyamat nem jó vagy még nem állsz készen arra, hogy folyamatot tervezz!!

Ismerek olyan szakembereket, akik napokat töltenek el azzal, hogy a folyamataikat tökéletesítsék, a legapróbb részletekbe menően is precíz és pontos legyen. Nincs ezzel baj, mérnök beállítottságú emberek. Én más vagyok. Hallottam egy nagyon jó mondást, mégpedig azt, hogy arccal a pénz felé :)) 

Ezt már az előző cikkeimből is olvashattátok, hogy nekem az a hitvallásom, hogy egy dolog legyen kész először 80%-osan, publikáljuk ki, nézzük meg, hogy mit reagálnak rá az emberek. Ha tetszik nekik, – és jön a pénz – , akkor abba érdemes további energiát és pénzt invesztálni, mert lehet belőle profitálni. Ha nem, akkor meg nem buktunk vele olyan sokat mintha tökéletesíteni akartuk volna – mert sosem lesz tökéletes -. 

Így van ez egyébként a WkMastery-vel is. Alig néhány hónapja foglalkozok vele, de szerencsére vannak megrendelések, tetszik az embereknek, ezért úgy döntöttem, hogy ebbe érdemes további erőforrást invesztálni. Nagy szerencse, mert ezt szeretem is csinálni 🙂

Megjegyzés: Ha Te olyan típusú ember vagy, aki szeret 110%-os munkát kiadni a keze közül, akkor csináld úgy. Nincs univerzális siker recept. Több évet töltöttem annak a keresésével, hogy mi a siker receptje és arra jutottam, hogy nincs a sikernek univerzális receptje. A legsikeresebb emberek 2 dolgot csinálnak, amit az átlag nem. Az egyik az, hogy képzik magukat folyamatosan, a másik pedig az, hogy folyamatosan csinálják a dolgokat.
Nem hezitálnak, vacakolnak, hanem csinálják! Előbb utóbb az úgyis sikeres lesz. 

Az erről készült videómat itt nézheted meg: 
https://vimeo.com/309441210

Miért maximalizáld 15 percben a folyamatod elkészítését?

Ennek két oka van.

Az egyik, hogy ha tudod, hogy hogyan kell csinálni ilyen folyamatábrát és tudod, hogy abban minek kell szerepelnie, akkor 15 perc bőven elég lesz. 15 perc nagyon sok mindenre elég 🙂 

A másik, hogy ha maximalizálod 15 percben a terved elkészítését, akkor saját magadnak is egy gátat szabsz, hogy megakadályozd azt, hogy túlbonyolítsd. Az elmúlt 7 évben nagyon sok ilyen emberrel találkoztam, sőt jórészüknek webáruházat is fejlesztettünk. A végén olyan bonyolult lett a webáruház, hogy a megrendelő azt se tudta, hogy hogyan kell használni.

 

A látogató nem nézi végig a honlapodat és a teljes honlapod maximum felét ismeri.

Azt vettem észre, hogy a legtöbb érdeklődő az egész honlapod folyamatát – még ha nagyon nagyon nagyon egyértelműen csinálod meg – akkor se fogja átlátni maximum a felét.
De jellemzően csak a 20%-át. 

Erre elmesélek egy történetet. 
Van itt Kecskeméten egy kedvenc szendvicsezőm a Milandi. 
Egyik nap is ott ebédeltem – így lassan már másfél éve mindig ugyan azt eszem – és megkérdezi az egyik tulajdonos, hogy hogy ízlet az előző héten a szendvics amit ettem. Mondtam neki, hogy nagyon ízlett pont olyan jó volt mint előtte az összes többi.

Erre vissza kérdezett, hogy de ugye azt tudod, hogy mi minden héten más rakunk a szendvicsekbe? :)))) Ugyan ez egy weboldal látogató is. Pofon egyszerű folyamatokat kell készíteni, amit átlátsz Te is, mert különben a vevő nem fogja. 

Hogy néz ki az én folyamatom és miért úgy terveztem meg, ahogy?

Csatolok egy képet az én folyamatomról (lentebb megtalálod) 

És ez miért ilyen és ezt miért pont így építettem fel? 
Nos… erről szól a 30 napos automata online rendszer felépítése. 

Ha szeretnéd látni azt a videót, ami arról szól, hogy miért így építettem fel ezt a folyamatot és melyik benne a legfontosabb lépés, akkor semmi dolgod nincs, csak, hogy iratkozz fel itt alul az űrlapon, csatlakozz a 30 napos kihíváshoz és ingyenesen menni fog neked egy levél a videóval együtt! 

Remélem, hogy szimpatikus voltam és találkozunk a kihíváson! 

 

Csatlakozz Te is! Követsd, hogyan építek fel egy full automata online rendszert 30 nap alatt!

Csak annyit kell tenned, hogy kitöltöd ezt az űrlapot és az első anyagot már küldöm is! 

 Adataid biztonságban vannak

Ha kérdésed van, tedd fel! Ne fogd vissza magadat, mi is ebből tanulunk 🙂

A VIP anyagokért iratkozz fel a lent található űrlapon!

Csak annyit kell tenned, hogy kitöltöd ezt az űrlapot és az első anyagot már küldöm is! 

 Adataid biztonságban vannak

VÉGEZD EL AZ INGYENES WEBÁRUHÁZ KURZUSAINKAT!

1, Lecke Hogyan indítok el egy full automata online weboldalt 30 nap alatt, ami passzív bevételt termel nekem?

Ideje belevágni, nézzük akkor, hogy mi is az első lépés? 

Nyilván az első lépés, ahogy írtam is, hogy szükség lesz egy webes felületre, ehhez viszont szükségünk van egy tárhelyre és egy domain névre. Igazából még nem gondolkodtam azon, hogy mi legyen a név… pontosítok… nagyon sokat gondolkodtam rajta, de nem találtam még ki. 

Nyilván fontos a jó név, bele kell szeretni, meg kell, hogy fogjon, de nem szabad túlzásba esni. Én azt gondolom, hogy végeredményben nem a név számít, hanem az, amit a név jelent. Az ilyen hülye nevű alkalmazások is mint az Instagram lehet sikeres, ha jó a termék, jó amit képvisel. 
Ugyan így a leg kreatívabb nevű szolgáltatás vagy termék is lehet silány. Szóval fontos a név, de nem ebbe kell a sok energiát fektetni. 

Hogyan választom ki a vállalkozás nevét? 

Van egy nagyon jó kis alkalmazás, amit nagyon szeretek. Az a neve, hogy Namelix itt éred el: https://namelix.com/

Csak annyi a dolgod, hogy beírod a kulcsszót, amivel foglalkozik a céget, vagy amire szeretnéd a brand nevet kitalálni, a rendszer pedig nem csak, hogy nevet, de kvázi egy arculatot generál neked. Én most azt írtam be, hogy “video, fly, joy” ezek azok a kulcsszavak, amire szeretném, hogy asszociáljon egy látogató ha meglátja a nevemet. 

Burtál sok verziót dobott ki. Nézd csak meg: 

Oké… ideje választani…

Átnéztem egy néhány oldalt, kicsit vacilláltam, mert találtam egy olyat, hogy Brillse és ez eléggé megtetszett, de végül úgy döntöttem, hogy a készülő új vállalkozásom neve ZoomZen Filmstúdió lesz 🙂 Az a lényeg, hogy jól hangzik. Minden mást úgyis a tartalom, a szolgáltatás a kiszolgálás fog meghatározni…. okééé… megvan a név. Hogyan tovább?  

Megvan a név.. regisztráljunk egy domain nevet és vásároljon hozzá egy tárhelyet. 

Ehhez a Forpsi-tól fogok vásárolni domain nevet és tárhelyet. https://www.forpsi.hu/
Fent belinkeltem. Szeretem őket, mert nem drágák, ezen felül pedig nagyon jó az ügyfélszolgálat és ingyenesen adnak HTTPS (SSL tanúsítványt) valamint SMTP-t a szerverhez, amire szükségem lesz. 

Miközben ezeket a sorokat írom már meg is rendeltem, szóval lassan be is lesz regisztrálva az új vállalkozásom neve a ZoomZen.hu 🙂 

A következő lépés a weboldalam feltelepítése lesz. Egy WordPress weboldalt fogok használni Elementor sablon szerkesztővel és minden egyéb extra funkcióval 🙂 

See you next time! 
DE!!! 

Addig is! 

 

Gyere és követsd Te is, hogy hogyan építek fel 30 nap alatt egy full automata online weboldalt, ami passzív pénzt termel nekem. 

Ha követsz akkor egy transzparens referencia rendszert kapsz, ami ha tetszik, akkor bármikor lemásoldhatod. 

Mit szólsz? Belavágjunk? 

Akkor semmi más dolgod nincs mint, hogy ezen az űrlapon iratkozz fel! 
E-mailben fogom neked küldeni azt, hogy éppen hogyan haladtam. Lesz, ami videó formában készül el, lesz, ami szöveges tartalom lesz, de egy dologra számíthatsz: 

Teljes transzparencia, az összes nehézséget megosztom, az összes kérdést, ami felmerül a rendszer elkészítése közben. Ha benne vagy, csatlakozz! 

 

Csatlakozz Te is! Követsd, hogyan építek fel egy full automata online rendszert 30 nap alatt!

Csak annyit kell tenned, hogy kitöltöd ezt az űrlapot és az első anyagot már küldöm is! 

 Adataid biztonságban vannak

Ha kérdésed van, tedd fel! Ne fogd vissza magadat, mi is ebből tanulunk 🙂

A VIP anyagokért iratkozz fel a lent található űrlapon!

Csak annyit kell tenned, hogy kitöltöd ezt az űrlapot és az első anyagot már küldöm is! 

 Adataid biztonságban vannak

VÉGEZD EL AZ INGYENES WEBÁRUHÁZ KURZUSAINKAT!